Herbata nerkowa - recenzje

Choroby nerek i dróg moczowych wymagają zwykle długotrwałego leczenia. Lekarze, aby nie przeciążać ciała pacjenta „chemią”, jeśli to możliwe, przepisują naturalne leki, z których jednym jest herbata nerkowa, która została przetestowana przez wiele lat praktyki terapeutycznej.

Podczas warzenia używa się liści pręcików ortofosforowych i różnych ziół leczniczych. Instrukcje użycia pomagają przygotować i wziąć herbatę.

Wskazania do stosowania herbaty nerkowej

Ten rodzaj leczniczej herbaty (oddzielny artykuł poświęcony jest jej korzystnym właściwościom i składowi) można przyjmować w przypadku ostrych i przewlekłych chorób, a także w celach profilaktycznych.

Wskazania do użycia to:

  • zapalenie pęcherza i zapalenie cewki moczowej;
  • nefryt i odmiedniczkowe zapalenie nerek;
  • obecność piasku lub kamieni w nerkach, woreczku żółciowym;
  • obrzęk;
  • nadciśnienie;
  • miażdżyca;
  • cukrzyca;
  • zapalenie pęcherzyka żółciowego;
  • dna

Przepisując określone rodzaje herbaty nerkowej pacjentom, lekarz praktycznie nie ogranicza się do przedziału wiekowego - za pomocą tego środka leczy się dzieci w wieku od trzech lat i starszych.

Ważną rolę odgrywają te preparaty lecznicze w zachowaniu zdrowia kobiet, zwłaszcza dla przyszłych matek, których ciało nie zawsze radzi sobie ze zwiększonym stresem.

Niedawno jednak eksperci zaczęli przepisywać herbatę nerkową kobietom w ciąży z większą ostrożnością niż wcześniej, powodem jest pojawienie się na rynku farmaceutycznym wątpliwych leków, w których dozwolone są odchylenia od przepisanego preparatu, wprowadzane są składniki stanowiące potencjalne zagrożenie dla kobiet.

Więcej informacji na temat stosowania herbaty nerkowej w czasie ciąży, powiedzieliśmy tutaj.

Instrukcje użytkowania

Większość farmaceutycznej herbaty jest sprzedawana w workach filtracyjnych i jest przygotowywana zgodnie z ogólnym schematem - wylewa się na nią 100 ml wrzącej wody, pojemnik przykrywa się pokrywką i pozostawia do zaparzenia przez 15 minut, w tym czasie kilkakrotnie ściskają worek, aby substancje lecznicze mogły przejść jak najwięcej. do cieczy. Gdy wlew jest gotowy, wlewa się do niego kolejne 100 ml gorącej wody.

„Orthosiphon staminate”

Główną właściwością tego terapeutycznego napoju jest dobre działanie moczopędne. „Ortosifon” pomaga zwalczać stany zapalne, usuwa kwasy, toksyny z organizmu, uwalnia osobę od bólu.

Warzone w zwykły sposób dla herbat nerkowych „Ortosiphon” zaleca się pić ciepłe, po niewielkim wstrząśnięciu. Z reguły stawka dzienna dla pacjenta wynosi 1 filiżankę. Piją herbatę w dwóch dawkach, pół szklanki, za każdym razem pół godziny przed posiłkiem. Zwykle lekarz przepisuje pacjentowi kurs trwający 2-3 tygodnie. Możesz ją przedłużyć tylko po konsultacji z lekarzem.

„Urofiton”

Ten rodzaj herbaty, który obejmuje liść brzozy, mącznicę lekarską, skrzyp polny, kłącze lukrecji, jest skuteczny przeciwko obrzękom, zapobiega powstawaniu piasku i kamieni nerkowych.

W przeciwieństwie do OrtoSifon, lekarze nie przepisują tej herbaty przyszłym matkom i małym dzieciom - „Urofiton” może być przyjmowany nie wcześniej niż 12 lat.

„Fitonefrol”

Ta herbata z borówkami (silny środek moczopędny, który jest aktywnie stosowany w tradycyjnych recepturach lekarskich) również ma ograniczenia wiekowe - nie należy jej podawać dzieciom poniżej 12 lat. „Fitonefrol” jest rzadko przepisywany kobietom w ciąży i karmiącym, ponieważ może powodować silne działanie alergiczne ze względu na dużą liczbę składników ziołowych.

Dla pozostałych pacjentów „Phytonefrol” jest przydatny jako lek, który skutecznie zwalcza szkodliwe bakterie, łagodzi stany zapalne i działa odkażająco.

Oto jak zrobić napój ze zmiażdżonej herbaty ziołowej: 2 łyżki. zalać szklanką wody i podgrzać na zasadzie kąpieli wodnej przez pół godziny. Następnie przefiltruj i dodaj przegotowaną wodę, tak aby objętość cieczy była równa 1 szklance. Ta część pacjenta wystarczy na jeden dzień. Pij herbatę ciepłą, trzy razy dziennie, 1/3 szklanki.

„Nefron”

W przypadku długotrwałego leczenia chorób nerek fito-kolekcja Nephron jest odpowiednia - herbata z niej wytwarzana może być przyjmowana w ciągu 1,5-2 miesięcy.

Zalecana stawka za 1 dzień to 2 filiżanki. Za każdy wydany pakiet 1-2 filtrów. Zalane wrzącą wodą, muszą być podawane przez co najmniej 0,5 godziny i dopiero wtedy gotowe do użycia. Pij ten napój przez pół godziny przed posiłkami.

O korzyściach i zagrożeniach związanych z herbatą z cynamonem powiedzieliśmy w tym artykule.

Możesz dowiedzieć się, czym jest herbata oolong (oolong).

O tym, jak zaparzyć herbatę z bioder, możesz przeczytać tutaj.

„Nefrofit”

Jeśli herbata jest przygotowywana bezpośrednio z surowców roślinnych zakupionych w aptece, należy przestrzegać następujących zaleceń: wlać 0,5 litra wrzącej wody 2 łyżki. zbieranie i bezpiecznie zapakowane nalegać na 1 godzinę. Pij herbatę przefiltrowaną, ciepłą, 150 ml na czas, trzy razy dziennie. Wskazane jest, aby wziąć to narzędzie na pół godziny przed posiłkami.

Przy użyciu worków filtracyjnych norma wygląda następująco: 2 sztuki na 150 ml płynu. Konieczne jest naleganie na herbatę przez ¼ godziny, aby ją przyjąć - tak samo jak herbata przygotowana z herbaty ziołowej.

„Nefrofit” można mianować nie tylko dorosłych, ale także dzieci od 7 lat. Leczenie jest często przeprowadzane za pomocą dwóch kursów po 60 dni w odstępie 1 miesiąca.

„Evalar”

Głównymi składnikami tego produktu są ortofosforany i liście brzozy, które zapewniają napójowi dobre działanie przeciwzapalne. Suplement w postaci czarnej porzeczki i mięty nadaje Evalarowi przyjemny smak i aromat.

Herbata jest pobierana w ciągu co najmniej 20 dni i, jeśli to konieczne, powtórzyć leczenie po 10 dniach. Przygotuj napój z worków filtracyjnych przez 10 minut, 1szt. wystarczy na 200 ml wrzącej wody.

Zerde

Ten napój można znaleźć w sprzedaży pod nazwą „Kidney Phytotea”. Nie zawiera ortosyfonu, głównymi składnikami są oregano, mięta, rdest, skrzyp. Zerde jest uważany za jeden z najbezpieczniejszych napojów do leczenia narządów moczowych, dlatego lekarze zalecają go osobom cierpiącym na przewlekłą postać choroby i często zmuszonym do wznowienia leczenia.

Nawet przyszłym matkom z pewnymi rodzajami chorób można podawać Zerde przez 6-8 miesięcy - kilka kursów z rzędu, z przerwami między 1 tygodniem. Ta herbata jest również dozwolona dla dzieci, w wieku od 3 do 7 lat otrzymują dwa razy dziennie po 1 łyżeczkę. napój leczniczy.

Sprzedany „Zerde” w workach filtracyjnych jest przygotowany w tradycyjny sposób.

„Shenshitong”

Jest to chińska herbata, dobrze znana w ojczyźnie, ale używana do tej pory z ostrożnością przez rosyjskich lekarzy i wyłącznie w złożonym leczeniu, ze względu na jej większą skuteczność.

Przygotowywany jest ziołowy preparat ziół i kwiatostanów, obowiązkowa jest obecność ortosyfonu staminowanego. „Shenshytong” wpływa na skład chemiczny moczu, tak że nie dochodzi do akumulacji soli w nerkach pacjenta.

W diagnostyce odmiedniczkowego zapalenia nerek lub zapalenia cewki moczowej herbatę pije się dwa razy dziennie w 1 szklance (1 worek na 250 ml wody). Z ostrą postacią choroby „Shenshytong” pije się przez tydzień, przewlekle - 2 tygodnie.

Jeśli herbata jest stosowana w leczeniu kamicy moczowej, schemat jej stosowania jest następujący: 200 ml napoju (z 1 saszetki) co 12 godzin.

Która kolekcja nerek jest lepsza do wyboru?

Nie ma jednej odpowiedzi na to pytanie. Najlepszym dla konkretnego pacjenta będzie ten, który poradzi sobie z jego problemami szybciej i bez negatywnych konsekwencji. Odpowiedzialność za wybór zatem co do zasady spada na lekarza - musi wziąć pod uwagę specyfikę przebiegu choroby u swojego pacjenta, pamiętać o możliwych przeciwwskazaniach.

Na przykład w diuretykach powinny być liście ortosyfonu, brzozy lub borówki brusznicy, skrzypu polnego, mącznicy lekarskiej, innych ziół i korzeni, które są lepiej znane z wyprzedzeniem. Jeśli mówimy o składzie chemicznym, należy upewnić się, że preparaty ziołowe zawierają garbniki, olejki eteryczne, sole potasu.

Ci, którzy wybierają herbatę nerkową, aby schudnąć (na przykład, zgodnie z systemem postu terapeutycznego, sugerowanym przez Rudolfa Broysa lub używając herbaty Care Health) są innymi wytycznymi: napój powinien poprawić metabolizm, skutecznie pozbyć się toksyn z organizmu, działać jednocześnie bardzo szybko. Głównymi składnikami takich herbat są skrzyp, pokrzywa, ziele dziurawca, rdest.

Przepisy na leczenie chorób

Jeśli istnieje możliwość zakupu wysokiej jakości surowców roślinnych, możesz samodzielnie stworzyć analogiczną kolekcję leczniczą.

Z zapaleniem pęcherza i kamieniami nerkowymi

Przepis dla pacjentów z zapaleniem pęcherza moczowego: 3 g suchych rozdrobnionych liści ortosyfonu pobiera się w 200 ml wrzącej wody, herbatę należy parzyć przez 20 minut, następnie przefiltrować i dodać trochę ciepłej wody, aby objętość napoju 200 ml. Będzie to dzienna porcja, którą należy podzielić na 2 dawki.

W kamicy moczowej herbata nerkowa jest wykorzystywana jako pomoc w głównej procedurze - kruszenie kamieni. Biorą (w równych częściach) 2 rodzaje suchych surowców roślinnych - skrzyp i płasko uszy liść słonecznika: za 1 szklankę wrzącej wody - 2 łyżki. kolekcja. Konieczne jest zaparzanie herbaty przez 3 godziny, wyjęcie pojemnika w ciemnym miejscu, a następnie przefiltrowanie herbaty.

Druga receptura jest istotna na etapie usuwania piasku z ciała. Tutaj (i ponownie w równych częściach) stosuje się 4 składniki: mącznicę lekarską, słomę owsianą, jedwab kukurydziany i liście fasoli. Wrząca woda jest pobierana 2 filiżanki, fito-kolekcja - 4 łyżki. Czas trwania infuzji wynosi 1 godzinę.

Z odmiedniczkowym zapaleniem nerek

Pacjentom z tą diagnozą zwykle przepisuje się antybiotykoterapię. Terapia ziołowa pomaga utrwalić osiągnięte wyniki i przywrócić normalne funkcjonowanie organizmu.

Odwar z ortosyfonu przygotowuje się z 1 łyżeczki deserowej suszonych, pokruszonych liści i 200 ml wrzącej wody. Pojemnik z napojem ¼ godziny przechowywany w łaźni wodnej. Wypij napój ciepły (40 o C - najlepsza temperatura dla tej herbaty) 2 razy dziennie po ½ szklanki.

W przewlekłej postaci choroby pomaga wywar z nasion lnu. Gotują się przez 2-3 minuty, a następnie nalegają na 1 godzinę.

Z kłębuszkowym zapaleniem nerek

Rosół dla pacjentów z tą diagnozą przygotowuje się z 2 łyżek. l pokruszone liście ortosyfonu i 400 ml wrzącej wody. Zaparzony napój w termosie przez noc. Następnie jest filtrowany i wypijany trzy razy dziennie, 150 ml.

Kłębuszkowemu zapaleniu nerek zwykle towarzyszy obrzęk. Możesz sobie z nimi poradzić, przygotowując infuzję nasion lnu (4 części), liści brzozy i korzenia brony polowej (po 3 części). Podawaj herbatę przez co najmniej dwie godziny. Dzienne spożycie napoju - 1 szklanka, którą należy wypić 3 razy.

Oszklona kawa - co to jest? Odpowiedź znajdzie się w tym materiale.

Przepisy na wytwarzanie indyjskiej herbaty masala można znaleźć pod tym linkiem.

Objawy przedawkowania

Dla osób przyjmujących herbatę nerkową więcej niż zalecana przez lekarza, możesz otrzymać:

  • ból wątroby, żołądka;
  • napady mdłości;
  • luźne stolce;
  • zawroty głowy.

Okres trwałości

Kolekcja sucha zachowuje swoje właściwości lecznicze przez 4 lata.

Okres przechowywania gotowanej herbaty wynosi 48 godzin, pod warunkiem, że jest przechowywany w lodówce.

Ceny w aptekach: ile to kosztuje?

Herbatę nerkową można kupić nie tylko w aptekach, ale również w sieciach sklepów ekologicznych (np. W Petersburgu od producenta Greenway LLC i chińskiej firmy Happiness).

Ceny różnych rodzajów towarów znacznie się różnią. Jedną z najbardziej opłacalnych herbat jest „Orthosiphon staminate” - za opakowanie 20 worków filtracyjnych trzeba zapłacić średnio 60–100 rubli. Cena 30 worków herbaty fitosanitarnej w Syberii wynosi 165 rubli, a herbata klasztorna nr 7 (opakowanie 100 g) kosztuje 200 rubli.

Herbata nerkowa z „Szczęścia” kosztuje 2600 rubli. za opakowanie.

Kto nie powinien tego pić?

Ograniczenia pojawiają się, jeśli pacjent nie mieści się w „ramce wieku”. Należy pamiętać, że te „ramy” mogą się znacznie różnić dla różnych herbat: w jednym przypadku napój leczniczy jest dozwolony od trzech lat, w drugim - od siedmiu, w trzecim - od dwunastu.

Podobnie w przypadku przyszłych matek: lekarz oczywiście przepisuje kobiecie herbatę, która jest przydatna w jej stanie, ale jest wiele fitos, które są przeciwwskazane u pacjentek w ciąży.

Nie można używać herbaty nerkowej, jeśli przynajmniej jeden z jej składników ujawnił nadwrażliwość.

Inne przeciwwskazania: zapalenie żołądka i wrzód żołądka, niedociśnienie, choroba serca.

Zabrania się jednoczesnego spożywania herbaty leczniczej z alkoholem.

Opinie lekarzy

Podoba Ci się ten artykuł? Podziel się nią ze znajomymi:

Czy chcesz najpierw wiedzieć o nowych artykułach? Subskrybuj!

Orthosiphon staminate (kidney tea) /

Nazwa produktu: Ortosiphon staminate leaves (Folia Orthosiphoni)

Działanie farmakologiczne:
Środki moczopędne i przeciwskurczowe (skurcze łagodzące).

Wskazania do użycia:
Jako środek moczopędny (moczopędny) na chorobę nerek, obrzęk na podstawie niewydolności krążenia; z zapaleniem pęcherzyka żółciowego (zapaleniem pęcherzyka żółciowego) jako umiarkowanym lekiem przeciwskurczowym (skurcze łagodzące).

Sposób użycia:
Przyjmuje się go jako wlew (3,5 g liści lub 1/2 brykietu na 200 g wrzącej wody) w postaci pół szklanki 1-2 razy dziennie przez 20-30 minut przed posiłkami.

Formularz wydania:
W kartonach po 50 g; w brykietach 6 g.

Warunki przechowywania:
W suchym, dobrze wentylowanym pomieszczeniu.

Opcjonalnie:
Zawierają saponiny triterpenowe, orthocyphonin glikozydowy, 5-6% taniny.

Uwaga!
Przed użyciem leku Ortosifon należy pozostawić liście, należy skonsultować się z lekarzem. Niniejsza instrukcja obsługi jest dostępna w wolnym tłumaczeniu i jest przeznaczona wyłącznie do celów informacyjnych. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z adnotacjami producenta.

Herbata nerkowa (kolekcja) ortosyfon

Dobry dodatek w zwalczaniu obrzęku i zapalenia pęcherza moczowego

Dowiedziałem się o wytrzymałości ortofosfonu podczas ciąży, kiedy obrzęk nóg i rąk zaczął pojawiać się w ostatnim trymestrze. Aby usunąć nadmiar płynu z organizmu, ginekolog prowadzący ciążę wysłał mnie do szpitala dziennego na leczenie. Wziąłem już „Kanefron”. Lekarz w szpitalu, oprócz kroplówek z magnezją (fla.rf / Medicine / Magnesiya_sulfat_ (Magnesia) / Reviews / 7454203), przepisał herbatę moczopędną, której nazwa wtedy się nauczyłem. Nie, naprawdę nie słyszałem o takiej roślinie jako ortosyfonie, a tym bardziej o jej efekcie.

Ogólnie lekarz przepisał 3 worki filtracyjne dziennie. Każda torba oczywiście zaparzana raz. Metoda spawania jest trywialna: zalej wrzącą wodą szklankę z workiem i odczekaj co najmniej 15 minut. Uwielbiam herbatę o umiarkowanej temperaturze, ponieważ zrobiłem wywar w 30-40 minut. Dzienna dawka parzona wieczorem i rano, bez wstawania z łóżka, pierwszą rzeczą było wypicie rosołu.

Smak herbaty nerkowej jest całkiem znośny. Może amator, ale mi się to podoba. Lubię herbatki ziołowe, zwłaszcza te, w których nie ma słodyczy jak korzeń lukrecji (brrrr!). Pij z przyjemnością. Trzy szklanki w ciągu dnia, pamiętam, zrobiły mój urok w moim regulowanym systemie picia.

O najważniejszej rzeczy - efekt. Z mojego osobistego doświadczenia wynika, że ​​orthosyphonus staminate nie może być nazywany panaceum na obrzęki, zwłaszcza na dużą skalę. W złożonym leczeniu działa harmonijnie razem z „Cananephron” i ścisłym schematem picia: istnieje potrzeba oddania moczu, ale tylko po to, by „prowadzić do toalety”, jak to było w przypadku magnezji, nie. Wszystko jest umiarkowane. Obrzęki spały, ale to było główne osiągnięcie kroplomierzy z siarczanem magnezu. Po wypisie ze szpitala dziennego, przez pewien czas piłem herbatę nerkową. Dwie paczki dokładnie wypiły. Potem trzeba było przestać, bo przez ponad 3 tygodnie nie zaleca się nadużywania takiej herbaty. Herbata nerkowa przez pewien czas wspierała przebieg leczenia magnezją: obrzęk był minimalny.

Potem piłem herbatę nerkową kilka razy podczas zaostrzenia zapalenia pęcherza. Dobry, dobry, przyjemny napój, który, jak mi się wydawało, złagodził moje cierpienia. Ale jako niezależny środek w moich przypadkach herbata jest wciąż słaba.

Opakowanie laminatu ortosyfonowego kosztuje około 50 rubli - wcale nie jest drogie. Jeśli specjalista zaleca taki wywar - posłuchaj zalecenia. Extra oczywiście nie będzie.

Ortosiphon

Nazwa łacińska: Orthosiphon stamineus

Synonimy: herbata nerkowa, wąsy kota

  • Leczenie chorób
  • Przeciwwskazania
  • Przepisy
  • Recenzje
  • Porada lekarza
Należy do rodziny Labia i jest krewnym Mędrca i Bazylego. W przyrodzie ten wieloletni krzew wieloletni do półtora metra wzrostu rośnie w tropikalnych lasach deszczowych Oceanii i północno-wschodniej Australii. Rośnie i rozmnaża się, gdy temperatura gleby i powietrza nie jest niższa niż 15 ° C

Ludzie nazywają to „kocie wąsy” z powodu długich pręcików, które są daleko za koroną kwiatu. Część nadziemna rośliny ma właściwości lecznicze i jest stosowana w chorobach dróg moczowych.
Zużyte liście i rumieniec (wierzchołkowe pędy liściaste).

Liście zawierają: saponiny triterpenowe, ortosifoninę z gorzkimi glikozydami, olej tłuszczowy, kwasy organiczne (winowy, cytrynowy, węglowy fenolowy i rozmaryn), garbniki, ślady taniny, liście bogate w sole potasowe.

Ortosyfon ma wyraźne działanie moczopędne oszczędzające potas i przeciwzapalne i jest przydatny w ostrych i przewlekłych chorobach nerek i pęcherza (kłębuszkowe zapalenie nerek, odmiedniczkowe zapalenie nerek, zapalenie pęcherza moczowego, zapalenie cewki moczowej) w obrzękach spowodowanych niewydolnością nerek i serca. Ortosyfon usuwa mocznik, kwas moczowy i chlorki z organizmu i jest stosowany w diatezie kwasu moczowego, dnie moczanowej i cukrzycy.

Herbata nerkowa zwiększa filtrację kłębuszkową, poprawia funkcję kanalików, działa przeciwspastycznie na narządy z mięśniami gładkimi, poza tym w leczeniu herbaty nerkowej występuje alkalizacja moczu, która jest przydatna w zapobieganiu chorobom moczu i kamieni nerkowych.

U pacjentów z przewlekłym i ostrym zapaleniem pęcherzyka żółciowego i kamicą żółciową herbata nerkowa pomaga zmniejszyć ilość śluzu i białych krwinek w żółci, zwiększa wydzielanie soku żołądkowego i wolnego kwasu solnego, wzmacnia wydzielanie żółci i ma korzystny wpływ na zapalenie żołądka z niską kwasowością soku żołądkowego, zapaleniem pęcherzyka żółciowego i chorobami wątroby.

Podczas stosowania herbaty nerkowej u pacjentów z wyraźną miażdżycą mózgu i nadciśnieniem, której towarzyszy upośledzona czynność nerek i wątroby, następuje poprawa stanu ogólnego i zanik wielu bolesnych objawów.

Leczenie chorób

Ortosyfon jest stosowany w leczeniu następujących chorób:

Przeciwwskazania

Akceptacja Ortosiphon jest przeciwwskazana w:

Przepisy 1

Ortosyfon - w przypadku zapalenia pęcherza moczowego, zapalenia cewki moczowej, odmiedniczkowego zapalenia nerek, początkowych stadiów choroby niedokrwiennej i nadciśnienia, niewydolności serca i nerek

5 g posiekanych ziół zalać 1 szklanką wrzącej wody, dusić ze słabym wrzącym przez 5 minut, nalegać 3 godziny, przecedzić. Podzielić powstały bulion na 2 równe dawki. 1 dawkę 2 razy dziennie, przed posiłkami.

Z kamieniami żółciowymi, obrzękiem, zapaleniem pęcherzyka żółciowego, zapaleniem pęcherza moczowego, kamieniami nerkowymi, reumatyzmem, dną

3 gramy posiekanych ziół zalać 1 szklanką wrzącej wody, nalegać 20 minut, przecedzić, wlać objętość wrzącej wody do oryginału. Weź ciepłą do 1/2 szklanki 2 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem.

W przypadku nadciśnienia, miażdżycy tętnic, skazy moczanowej, dny moczanowej, obrzęk spowodowany niewydolnością krążenia, ostrych i przewlekłych chorobach nerek, pęcherza moczowego, kłębuszkowe zapalenie nerek, odmiedniczkowe zapalenie nerek, kamicy nerkowej, zapalenie pęcherza, zapalenie cewki moczowej, zapalenie żołądka z niską kwasowość soku żołądkowego, zapalenie pęcherzyka żółciowego, wątroby

2 łyżki posiekanych ziół zalać 2 szklankami wrzącej wody w termosie, nalegać na noc, odcedzić. Weź 150 ml. 3 razy dziennie, 40 minut przed posiłkami.

Z zatrzymaniem moczu, chorobą nerek, układem moczowym

1 łyżkę posiekanych ziół zalać 1/4 litra zimnej wody, nalegać 12 godzin, od czasu do czasu mieszać, odcedzić. Weź 1 szklankę 2 razy dziennie.

Recenzje

07.24.18 Olga

Witaj, droga Julio Evgenievna!

Przeszedł OAM po 10 dniach (dodano Ortosiphon na 5 dni i dodano sok z jednej cytryny na 10 dni). Bardzo zadowolony z redukcji czerwonych krwinek, braku cylindrów itp. Siergiej czuje się dobrze, nie obserwuje obrzęku.

Czekamy na dalsze instrukcje!

05/18/16 Miłość

Powróciłem do Twojej kolekcji z błękitem, liściem brzozy, żurawiną i ortosyfonem. Bez niego, prawie codziennie musisz pić Diuver, a przy zbieraniu jest znacznie łatwiej, nie ma takiego obrzęku na nogach. Ściska mocno! Błogosławię cię!

09/27/15 Sergey

Witaj, Julio Evgenievna!

Postępuj zgodnie z zaleceniami. Żona poprawy samopoczucia zobaczyła kolekcja wskazana przez ciebie Łubin koniczyny - 1, Silybum marianum - 1 desl., Ortosiphon - 2, Tatarnik kłujący - 1 desl., Melissa officinalis - 2).

obrzęk był bardzo uśpiony. Ciśnienie i puls powróciły do ​​normy.

10/30/13 Olga

12/04/12 Alexander

Dziś otrzymałeś syfon z Ortho i japoński chwast Sophora! Jutro z mamą zaczniemy leczyć nasze rany. Dziękuję bardzo!

09/06/10 Raisa Astafevna

Używam twoich ziół od dawna: kasztan, Durishnik, Wintergreen, Verbena, volodushka, Cypr, Knyazhik, Ortosifon, Cuff, Eyebright i inne. Jestem niepełnosprawna, mam duży bukiet owrzodzeń. Dzięki tym ziołom pozbyłem się żylaków, mój poziom cukru we krwi wrócił do normy, zapomniałem o wrzodzie żołądka, a ciśnienie rzadko się teraz martwi. Poleć znajomym i znajomym. A Twoi pracownicy są bardzo przyjaźni, chcę się z nimi komunikować. Dziękuję bardzo!

Porada lekarza

08/05/18 Olga

Przepisano mi lek zawierający Ortosiphon. Postanowiłem dowiedzieć się więcej o nim, ponieważ nigdy nie słyszałem i nie znalazłem Twojej strony. Byłem bardzo zainteresowany twoją radą.

Regularnie biorę pigułki na ciśnienie, okresowo na nerki. Okresowo zwiększa się stężenie kreatyniny, mocznika i cholesterolu.

Istnieje wiele ziół na każdą z wymienionych chorób. Musimy wziąć minimum, ale te, które będą działać na wszystko lub prawie wszystko:

1. Infuzja korzeni dzikiej róży do spożycia i pocierania.

- 2 łyżki pokruszonych korzeni zalać 2 szklankami wody, zagotować, gotować w niskiej temperaturze wrzenia przez 20 minut, nalegać 2 godziny, odcedzić. Pij 70,0 ml 3-4 razy dziennie, 30 minut po posiłku. Kurs trwa 3 tygodnie, przerwa 2 tygodnie i powtarzanie.

Owinąć ciasto w serwetkę, zwilżyć resztą wywaru i uciskać stawy.

Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; weź każdy z 2 łyżek. i wymieszać równomiernie.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i uzupełnić do 300,0 ml.

Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs - 2 miesiące.

Najpierw umieściłbym policystyczną chorobę nerek. Najprawdopodobniej jest z tym związane nadciśnienie. Ale może to być także podstawowa „podstawa nerwowa”.

opuchlizna wymaga wyjaśnienia - albo jest pochodzenia sercowego, albo jest spowodowana zakrzepicą żył głębokich kończyn. W tym przypadku nie spożywaj korzeni wrzośca. Musisz wiedzieć dla siebie SKF (współczynnik filtracji kłębuszkowej), a nie tylko liczbę kreatyniny.

Ważnym momentem jest konieczność ograniczenia ilości białka zwierzęcego w żywności.

Ale jaki narkotyk mnie pytasz, Olga?

Chętnie spotkamy się w markowych sklepach Eco-Factory „Staroslav” w Twoim mieście, a także w naszym sklepie internetowym.

08/04/18 Maria

Teraz ma problemy z sercem. Kilkakrotnie występowały napady migotania przedsionków (EKG). W okresach tonometr domowy rejestruje awarię rytmu. Ciśnienie również nie jest stabilne. Po przebudzeniu, 30 minut po śnie, stabilnie pokazuje 185/75. W ciągu dnia 150/70. Chociaż tabletki są stale pobierane. Zgodnie z własnymi odczuciami mówi, że odczuwa „zanikanie” serca i niezbyt komfortowy stan. Na tym tle obserwuje się wzrost poziomu cukru, osiągając poziom 13. Chociaż wszystkie te przerwy wynosiły od 7,5 do 10 maksimum.

Analizy zdiagnozowały również wysoki poziom cholesterolu. Występuje również niewielki mięśniak w macicy i zakrzepowe zapalenie żył.

Rano: Britomar 10 mg 1 tabletka, Digoxin 1/2 tabletki, Elekviz 5 mg 1/2 tabletki, Mikardiz 80 mg 1 tabletka, Sotageksal 160 mg 1 tabletka, Lerkamen 10 mg 1 tabletka.

Wieczór: Digoxin 1/2 tabletka, Elekvis 1/2 tabletki, Lerkamen 1 tabletka, Mikardis 1/2 tabletki, Physiotens 1/2 tabletki, Sotagexal 1 tabletka.

Po pierwsze, twoja matka potrzebuje kompetentnego kardiologa.

Digoksyna jest silnym i niebezpiecznym lekiem z grupy trucizn, tak zwanych glikozydów nasercowych. Teraz migotanie przedsionków nie jest tak traktowane. Uważam, że Digoxin powinien zostać zniesiony, ale nie natychmiast, aby nie wywołać zespołu odstawienia, ale poprzez połączenie ziół i innych leków. Konieczne jest obserwowanie działania ziół i rozwiązanie problemu z Digoxin.

Drugą kwestią jest zwiększone ciśnienie, niezależnie od odbioru leków przeciwnadciśnieniowych. To także trudny moment. Naczynia cukrzycowe zwężają się i „glazurują”, więc nie reagują już odpowiednio na leczenie przeciwnadciśnieniowe. I zioła, po prostu będą pracować ze statkami:

- 20,0 g kwiatów, bez mielenia, zalać 100,0 ml 60-70% alkoholu (lub apteki Herboton) i nalegać na 7 dni. Szczep. Pij 15 kropli dwa razy dziennie. Kurs - 1 miesiąc. Powtórz kurs po 1,5 miesiąca.

Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.

Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i uzupełnić do 300,0 ml.

Pij 100,0 ml trzy razy dziennie 30 minut przed posiłkami. Kurs - 2 miesiące.

3. Panangin. Pij 2 tabletki 2-3 razy dziennie - co 10 dni nowego miesiąca.

Chciałbym znać formę arytmii w celu uzyskania dokładniejszych zaleceń.

Chętnie spotkamy się w markowych sklepach Eco-Factory „Staroslav” w Twoim mieście, a także w naszym sklepie internetowym.

Z życzeniami udanego kursu, do komunikacji!

08/03/18 Anna

Czekam na dziecko, 22 tydzień. Analizy są normalne. Ciśnienie 120/80, stabilne. Od 18 tygodnia pojawiła się zgaga (szczególnie wieczorem), a udręki nóg (stóp) zaczęły mnie dręczyć zarówno rano, jak i wieczorem. Lekarz mówi, że to normalne w moim stanie. Wyznaczył Hofetol (na 1 tabletkę 3 razy dziennie). Wypiłem paczkę (60 tabletek), nie zauważyłem zmian. Może możesz wypić wywar z ziół? Kupiłem liście ortofosforanu, ale ciążę jako przeciwwskazanie.

Jeśli Hofitol nie pomógł, to nie dyskineza przewodów żółciowych spowodowała zgagę, ale wysoka pozycja przepony. W tym samym czasie żołądek zmienia pozycję, a sok żołądkowy może dostać się do przełyku.

Staraj się jeść w małych porcjach, ale częściej; i zgaga rozpuścić trawę wysuszonego bagna, pokruszonego na proszek.

Poranny obrzęk stóp może powodować zarówno żylaki, jak i odmiedniczkowe zapalenie nerek. Natychmiast oddać mocz i dokładnie sprawdzić dolną część nogi i podkolanową dolinę. Żyła lub sieć naczyń włosowatych pod skórą to żylaki.

W każdym razie ogranicz sól do 2,0 gramów dziennie, a każdego dnia używaj najsmaczniejszego środka moczopędnego na świecie - arbuza!

1. Rosół antiedematous.

Równomiernie pokrój trawę na 3-5 mm i równomiernie wymieszaj.

Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i uzupełnić do 300,0 ml.

Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs - 2 tygodnie.

Powodzenia i dobrego nastroju!

07/14/18 Catherine

Mój mąż (47 lat) miał udar krwotoczny w listopadzie 2017 r., Z powstawaniem krwiaków śródmózgowych w obu półkulach GM, nadciśnieniem 3. stopnia, ryzykiem - 4, csn - 1).

Obecnie, pomimo przyjmowanych leków, ciśnienie wynosi 154/114.

Podczas intensywnej terapii miał w przeszłości obustronne zapalenie płuc, wrzód trawienny i niedokrwistość. Na dziś - zmagamy się z niewydolnością nerek.

Według najnowszej analizy: kreatynina - 206, mocznik - 11,7, filtracja kłębuszkowa przez ACS - 31. Syfon orto pomaga obniżyć stężenie kreatyniny i zwiększyć filtrację kłębuszkową. Mogliśmy go znaleźć tylko w naszych torebkach i zaparzyć worek do szklanki wrzącej wody. Nie wiem, czy to prawda?

Może doradzisz nam coś innego. Boję się zażywać samoleczenia, jestem ostrożny, ponieważ usunęliśmy woreczek żółciowy.

Droga Catherine, cześć!

Bardzo wam współczuję. Nie będę się wspinał z pytaniami, tylko zakładam, że twój małżonek HPA rozwinął się na tle długotrwałego nadciśnienia. Ale nie odmówiłbym spojrzenia na mocz.

Ortosyfon, a nawet w tej formie, niewiele pomaga. Oto twoje leki i zioła:

1. Lespeflan lub Lespenefril. Pij zgodnie z instrukcjami przez długi czas.

2. Zbieranie ziół pod ciśnieniem.

Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.

Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 200,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i uzupełnić do 200,0 ml.

Pij 50 ml 4 razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs - 2 miesiące.

Z przyjemnością pomogę przed komunikacją!

07.09.18 Anna

Naprawdę potrzebuję twojej rady. 2 przyjaciół zwróciło się do Ciebie i naprawdę im pomogłeś. Mamy nadzieję, że w naszym przypadku jest to możliwe.

Mam córkę, Arinę, ona ma 8 miesięcy. W ostatnich tygodniach ciąży rozpoznano wodogłowie wewnątrzmaciczne. Po 2 miesiącach potwierdzono diagnozę - zdekompensowano wodogłowie zgłoszone i wykonano przetokę. W ciągu 5 miesięcy nastąpiła rewizja zastawki i po tym, jak głowa nadal rośnie, ale nie tak szybko.

Dziś głowa ma 53,5 cm, jest nadzieja, że ​​system alkoholowy może zarobić sam. Wykonujemy masaże z drzewa herbacianego i podajemy witaminę D. Odejmuje się, że napary z Melissy i chabru mogą pomóc. Ktoś poleca Marsh i Astragalus Marsh, a ktoś, kto ogólnie warzy karaluchy, oferuje)

Chcę spróbować ziół. Mam nadzieję na twoją wiedzę i czekam na odpowiedź.

Nie chcę rzucać cienia na nikogo, ale przy odpowiednim manewrowaniu głowa nie powinna rosnąć.

Ale w każdym razie główne zioła - moczopędne i zwiększają odpływ krwi i limfy:

Równomiernie pokrój trawę i owoce na 2-3 mm, wymieszaj równomiernie.

- 1 łyżeczka mieszanina zalać 100,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i uzupełnić do 100,0 ml.

Pij 10,0 ml 5 razy dziennie, 30 minut przed każdym posiłkiem. Kurs 1,5-2 miesiące.

Kolekcja jest podawana przez 2 dni od przyjęcia, przechowuj filtrowaną kolekcję w lodówce. Rano wyjmij i przechowuj w temperaturze pokojowej.

Zioło moczopędne podaje się w nawiasach, na razie pozwól nam bez niego i kontroluj diurezę przed rozpoczęciem zbierania i podczas podawania, codziennie. Połóż wszystko na talerzu.

Jeśli karmisz piersią, to jest bardzo dobre! Nawet fakt, że możesz wpływać przez mleko na wszystkie procesy w ciele dziecka.

Po prostu napij się leków moczopędnych, dodając je do Veroshpiron.

On nawet zwiększy laktację.

06/14/18 Natalia

Dzień dobry, Julio Evgenievna.

Powiedz mi, proszę, zbieranie lub zioła o działaniu moczopędnym, ale oszczędzające na nerki. Jej nogi zaczęły puchnąć od mamy silniej, ona idzie ciężko.

Natasza, dzień dobry!

Musisz zadzwonić do lekarza, aby słuchać swojego serca - są to objawy nasilającej się niewydolności serca.

1. Ograniczyć sól do 3,0 g / dzień, zmierzyć dzienną diurezę.

I NIE podawaj więcej wody niż jakakolwiek inna ciecz, w tym zupa, do twojej dziennej objętości moczu!

Pomoże to zresetować obrzęk.

2. Aby szybko wycofać płyn:

Torasemid - 1 tabletka + Veroshpiron - 2 tabletki. Pij rano, na pusty żołądek, 3 dni z rzędu.

2.1. Zioła moczopędne:

Liść brzozy, liść żurawiny, staminat Orchiphon, Nasiona kopru.

Mielić i mieszać w równych proporcjach; Przygotuj infuzję w termosie z 1 łyżką stołową / 300,0 ml wrzącej wody. Pij 100,0 ml, trzy razy dziennie, przez 5 dni.

3. Tryb pół łóżka, dni postu.

06/10/18 Katarzyna

Potrzebuję twojej rady na temat ziół. W lutym zdiagnozowano u niego ogniskową segmentalną stwardnienie kłębuszków nerkowych. Białko pojawiło się podczas ciąży w grudniu 2017 roku. Single to - 10, codziennie - 5. Teraz spada, do 3 gramów. Akceptuję Metipred - 9 tabletek. Statyny. Wapń. Curantil. Cholesterol 7.

Leukocyty i czerwone krwinki nie są w moczu, tylko białko. I ciągle dręczony śluzem w nosie. Już 3 miesiące, jako odpływy na tylnej ścianie. Istnieje również endometrioza. ALT i AST są normalne. Kreatynina też.

Dzień dobry, Catherine!

Białko należy uzupełnić, przyzwoite straty. Nie znam zalecanej diety, ale zwyczajowo używa się co najmniej 50,0 gramów. białko dziennie, 1: 1 roślina i zwierzę. Preferowany jest twaróg beztłuszczowy, przaśny, jajka w saszetce, mięso indycze, kurczak; ryby morskie; zielony groszek, strąki Fasola, bakłażan, szparagi, tykwa, arbuzy.

Ale, co najważniejsze, zmniejsz poziom białka w ziołach.

Metipred powstrzymuje proces autoimmunologiczny, ale gdy trzeba go opuścić.

1. Nalej Lespedetsy Daurian lub capitate.

- 1 część rozdrobnionej trawy na 10 części wódki (1:10), nalegać w ciemnym miejscu, wstrząsając od czasu do czasu, 7-10 dni, odcedzić. Pij 20 kropli rozcieńczonych w 50 ml gorącej wody (patrz poniżej), 3 razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs - 1 miesiąc, 3 tygodnie przerwy.

2. W przerwie wypij napar z bławatka, z wyprzedzeniem i gotuj w ten sam sposób 1:10 (10,0 g suszonych kwiatów na 100,0 ml wódki - dwukrotnie lub trzy razy więcej).

Aby usunąć alkohol, nalej nalewkę do 15,0-20,0 ml lekko schłodzonej wrzącej wody (około 70 stopni) i wypij po 15 minutach. W tym czasie alkohol wyparowuje, pozostawiając wszystko na miejscu.

Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.

Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i uzupełnić do 300,0 ml.

Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs 1,5-2 miesiące; zmiana ziół.

Kontrola mocznika, kreatyniny co 3 miesiące; mocz według Nechiporenko - co sześć miesięcy; OAM - co 14 dni; SCF - co sześć miesięcy.

- 1 łyżka stołowa posiekanej trawy shiksha zalać 500,0 ml wody w kubku szkliwa, zagotować i gotować na małym ogniu dokładnie przez 7 minut. Usuń, schłódź. Nie czyść trawy z wywaru, przechowuj bulion w lodówce. Jest wygodne rano nalać objętość około 150,0 ml, pić 2-3 łyki co najmniej 5-7 razy dziennie. Powtarzaj codziennie, aż wywar będzie kompletny. Następnie ponownie zalać ten sam surowiec 500,0 ml wody i przygotować w ten sam sposób. Ugotuj bulion w taki sposób, aby stał się blady (2-3 razy) i dopiero wtedy używaj nowych surowców. Kurs 4-6 miesięcy bez przerwy.

Będę bardzo zadowolony, mogąc ci pomóc słowem i czynem!

Do zobaczenia wkrótce!

06/08/18 Ekaterina

Pomóż mi, jeśli możesz. Połowa roku cierpię na przewlekłe zapalenie pęcherza moczowego, częste popędy, czuję pęcherz, chociaż samo oddawanie moczu nie jest bolesne. Byłem u ginekologa i urologa, przepisałem antybiotyki podczas picia, potem wszystko zaczyna się od nowa.

Testy są prawie zawsze czyste, nie ma chorób przenoszonych drogą płciową, wirusów, grzybów. Akceptuję Chistolon i Osinol, bardzo lubię te kompleksy, dostosowali moją pracę do przewodu pokarmowego. Ale co zrobić z zapaleniem pęcherza, jeśli w ogóle jest (ponieważ, jak mówią, jeśli oddawanie moczu nie jest bolesne, nie jest to zapalenie pęcherza moczowego. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Dobrze, że nie ma STD. Ale może jest dysbioza lub problemy intymne?

Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.

Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

- 2 łyżki. mieszanka zalać 500,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i wlać do 500,0 ml.

Pij 100,0 ml 3-4 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem. Kurs trwa 2-3 tygodnie.

Z resztą robię fitosprężarki.

Owinąć ciasto w lnianą szmatkę, zwilżyć gorącym wlewem i utrwalić na powierzchni nadłonowej przez 30-40 minut, dwa razy dziennie, w ciągu 8-10 dni.

2. Żywokost lekarski. Myślę, że mycie i mycie po każdym oddaniu moczu i / lub 20 minut przed nim uratuje cię od problemu:

- 3 łyżki korzeni zmiażdżone na ciepło zbóż pół godziny w 500,0 ml wody w zamkniętym pojemniku na małym ogniu. Nie doprowadzaj do wrzenia, traci właściwości! Domagaj się 4 godzin, odcedź.

3. Świece doodbytnicze Polyoxidonium.

Na 1 świecę na noc, tylko 10 razy.

Sukcesy i informuj mnie na bieżąco!

06/08/18 Elena

W 2005 roku u mojego męża zdiagnozowano zapalenie kłębuszków nerkowych. Ma 46 lat, wzrost 168 cm, waga 82 kg. Przez te wszystkie lata przestrzegano diety, a potem nie. Narkotyki się wzięły. Zasadniczo są to pigułki ciśnieniowe. Od stycznia 2017 r. Testy zaczęły się pogarszać (kreatynina we krwi i białku w moczu dziennie zaczęła wzrastać).

Zaczęło się po wyznaczeniu Ketosterilu przez lekarza prowadzącego. Miesiąc spędzony na piciu tych tabletek i testów pogorszył się (wcześniej były normalne dla tej choroby, GFR wynosił 60). Nie przyjmował Ketosterilu przez miesiąc, jego testy były lepsze, ale lekarz nalegał na dalsze zażywanie tego leku, a teraz Kreatynina wzrosła do 420 od stycznia (170-180)! Białko od 1,7 wzrosło do 7!

25 maja został hospitalizowany w szpitalu Filatov w Moskwie w celu dostosowania leczenia. Tam natychmiast anulowali Ketosteril i zmienili pigułki na ciśnienie. Testy Filatova: krew - kreatynina - 429, cholesterol - 6,35; Mocznik - 21,9. Całkowite białko w moczu dziennym wynosi 0,61. USG nerek: w lewej nerce - torbiele miąższowe do 1,4. Wnioski dotyczące ultrasonografii nerek: redukcja prawej nerki (2015 - 90 * 52 * 50, 2018 - 85 * 45), rozproszone zmiany w miąższu obu nerek, torbiele lewej nerki. Wnioski dotyczące hospitalizacji: występuje wyraźny spadek GFR odpowiadający CKD 4 artykułu, normourekemia, brak niedokrwistości, białkomocz do 1 g / dobę, zmniejszenie rozmiarów nerek wraz z przerzedzeniem miąższu, brak oznak zaburzeń urodynamicznych. Diagnoza: przewlekłe kłębuszkowe zapalenie nerek z wynikiem w nephrosclerosis.

Ciśnienie jest normalne, cały czas nie ma opuchlizny.

Przepisuje się ścisłą dietę (nie więcej niż 60 g białka dziennie - 30 g zwierzęcia + 30 g warzyw), wykluczając produkty o zawartości fosforu i zwiększonej zawartości potasu. Jeśli testy (zostaną podjęte 18.06.18) będą miały podwyższone stężenie kreatyniny, tj. 400 i powyżej, a następnie ponowna hospitalizacja z powodu powstania stałego dostępu naczyniowego dla HD.

Pomoc, proszę, lekarze nie chcą słyszeć o ziołowych zabiegach!

Naprawdę mam nadzieję, że odpowiesz!

Nawet jeśli hemodializa została rozpoczęta dla jej męża, nie jest za późno na stosowanie ziół. Mocznik i kreatynina szybko gromadzą się w przerwach, a zioła NIE pozwalają na to. Oprócz przepisanego leczenia, przystąp do odbioru kolekcji tak szybko, jak to możliwe:

1. Zacznij natychmiast od Lespeflan lub Lespenephril, jeśli jeszcze nie pijesz, są to podstawowe leki.

Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszać równomiernie.

Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 200,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i uzupełnić do 200,0 ml.

Pij 70,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem. Kurs trwa 1 miesiąc.

Kontrola OAM, kreatyniny i kwasu moczowego - 2 tygodnie od rozpoczęcia leczenia.

SUKCES i do zobaczenia wkrótce!

06/07/18 Natalia

Mam 35 lat, waga 61 kg, wysokość 164 cm.

Ciśnienie jest normalne 80/120, często spada (70/110 i poniżej). Cierpię na zaparcia, próbuję jeść warzywa, suszone owoce (suszone morele). To nie wystarcza, Fitolax ratuje, piję go tylko w przypadku zaparcia tygodniowego. W związku z tym rozdęcie brzucha, stan zapalny i ból - w tym przypadku wypijam Furazolidon.

zgaga także męki. Staram się wykluczyć z produktów dietetycznych, które to powodują, a jeśli tak się stanie, piję Omeprazol. Z zapaleniem pęcherza - pić Furagin. Ponadto, ostatnio, reakcje alergiczne stały się częstsze, głównie dla czynników zewnętrznych: pyłków, kosmetyków, kurzu, kotów itp. Powoduje największą reakcję na oczy, stan zapalny, pęknięcie naczyń włosowatych, czasami występuje pokrzywka. Piję leki przeciwhistaminowe i stosuję krem ​​Belladerm.

Pojawiły się żylaki kończyn dolnych, siatek, żył, obrzęków, czasem straszne bóle, łzawienie w połączeniu z odmiedniczkowym zapaleniem nerek - rano wstaję z obrzękiem na twarzy i górnej części ciała, w godzinę obrzęk spada poniżej (pozostawia twarz).

Teraz biorę kurs pęcznienia Traksevazin, Askorutin, Tsinnarizin i Ortosiphon. Myślę, że w dużej mierze dzięki Ortosiphonowi obrzęk stał się znacznie mniejszy i spadł z nóg w nocy. Lubiłem też Ortosiphon, ponieważ ciśnienie z niego nie spada, nie mogę pić Lingonberries.

Tak zmęczony, że chodzę do lekarzy, pić garść pigułek, które nie pomagają, naprawdę mam nadzieję na twoją pomoc.

Jakie zioła pić, aby normalizować pracę jelit? Przewlekłe zapalenie żołądka i dwunastnicy i zapalenie dwunastnicy, refluks kwasowy, uporczywe zaparcia, zapalenie jelit, pokarm jest słabo trawiony. Ponadto, jakie zioła do picia, z żylakami kończyn dolnych, z wyjątkiem leków? Cierpią na silny obrzęk i ból łzawiący. Przewlekłe choroby inne niż powyższe: zapalenie pęcherza moczowego.

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Biorąc pod uwagę tak wiele problemów, zacznijmy od uniwersalnych i niezawodnych środków, zaczynając od alergii, a kończąc na każdym zapaleniu:

Przy wadze do 60 kg pojedyncza dawka wynosi 0,1 grama, dziennie - 0,3 grama.

- Do 70 kg, pojedyncza dawka 0,2; dzień - 0,6 gr.

Przy wadze do 80 kg dawka wynosi odpowiednio 0,3; 0,9 gr.

Zsuń kawałek, rzuć piłkę. Waga Mumie 0,5 grama odpowiada wielkości główki zapałki. Rozpuścić w małej ilości wody, dodać do 200,0 ml wodą.

Pić 100 ml rano, na czczo i 2 godziny przed snem, również na pusty żołądek.

2. Zbieranie ziół w tym samym czasie.

Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.

Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i uzupełnić do 300,0 ml.

Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs 1,5-2 miesiące.

3. Diety. Mam nadzieję, że ją znasz!

Przede wszystkim należy nosić bieliznę przeciw żylakom - automatycznie i szybko zmniejsza ból i obrzęk, dlatego tej zasady nr 1 nie można lekceważyć.

Unikaj pokarmów i ziół, które zwiększają krzepnięcie krwi. Nie dajcie się ponieść diuretykom, które „grzeszą”.

Zrób balsamy, zrezygnuj z ciasnych ubrań (jeansów), szpilek - wszystko to sprawia, że ​​krew się wypływa.

Surowiec szlifować równomiernie do 2-3 mm. Weź każdy z 1 łyżki. i równomiernie wymieszać.

- 2 łyżki. mieszanka wlać 400,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej pod pokrywką przez 15 minut, nalegając na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 400,0 ml.

Domyślnie liczba ziół jest wskazana w łyżkach stołowych.

Używaj do okładów 2-3 razy dziennie. Kurs - 3 tygodnie, przerwij i powtórz.

- 3-4 łyżki suszonych kwiatów kasztanowca posiekać na proszek, wlać stopiony tłuszcz z kurczaka i wymieszać. Moczyć w piekarniku w temperaturze 75 stopni przez godzinę. Schłodzić i przechowywać w lodówce. Stosuj się do obszarów problemowych dwa razy dziennie przez 1-1,5 miesiąca.

Życzenia bezwarunkowego sukcesu, Natalia.

06/01/18 Bogdan

Mam 22 lata i mam diagnozę: przewlekłe zapalenie kłębuszków nerkowych. Diagnoza została postawiona w lutym. Biorę hormony (Metprednazolon), dietę itp. Analizy powoli wracają do normy, ale do tej pory bardzo, bardzo powoli, białko w moczu wynosi 2,3.

Uwielbiam uprawiać sport, nie wyobrażam sobie siebie bez niego. Co radzisz i co robić?

Jeśli zastosujesz dietę i wszystkie zalecenia, z przyjemnością udzielę ci pomocy w ziołach:

Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.

Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i uzupełnić do 300,0 ml.

Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs - od 1 miesiąca.

Kontrola moczu - 10 dni od rozpoczęcia przyjmowania ziół.

DOBRY SZCZĘŚCIE i do zobaczenia z dobrymi analizami :-)

05/23/18 Marina

Cześć Mam 25 lat. Przez wiele lat żyję z rozpoznaniem przewlekłego zapalenia kłębuszków nerkowych, mezangioproliferacyjnego, nefropatii IgA, ciśnienie jest zawsze normalne, kupiłem taniego penisa na twojej stronie internetowej, spadła kreatynina, wynosiła 97, osiągnęła 64. Mocznik i kwas moczowy są zawsze normalne. Ostatnio, wysokie płytki krwi-429, AST wzrosły -41 i cholesterol -6,9. Dobre samopoczucie jest zawsze dobre. Zawsze walczę z białkiem w moczu, stosuję dietę, pozostawia około grama dziennie. Co doradzić Czytałem o Gryzhniku ​​nagim i Ortosiphon. Czy pomogą mi pozbyć się białka? Czy jest coś jeszcze? Mój mąż i ja planujemy ciążę, lekarz powiedział, że takie białko jest niebezpieczne, konieczne jest, aby stał się przynajmniej 0

2-0,3 g dziennie. Z góry dziękuję za odpowiedź.

W związku ze wzrostem poziomu cholesterolu konieczne jest spojrzenie na TSH, T4 St., przeciwciała na TPO, a do planowania potrzebny jest dobry mocz, próbka według Nechiporenko i normalna liczba hormonów tarczycy.

Białko zmniejsza również krzepliwość za pomocą takich ziół:

1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs trwa 1,5 miesiąca, pierwsza kontrola moczu w ciągu 10-12 dni od rozpoczęcia pobierania.

2. Ortofosforan.

Zmiażdż trawę na proszek, szczelnie ją przechowuj. Jedz 1,0 gr., Trzy razy dziennie, przed posiłkami. Kurs trwa 4 tygodnie, przerwa 7 dni i odnawia w razie potrzeby.

3. Dieta z ograniczeniem białek, soli; przy wystarczającym obciążeniu wodą (nie mniej niż 1,0 litra dziennie)

DOBRY SZCZĘŚCIE i przed komunikacją!

05/13/18 Sergey

Cześć Zdiagnozowano zapalenie kłębuszków nerkowych (umiarkowane nadciśnienie 145/90, erytrocyty i białko w moczu). Orthosiphon Tyfus z miesiąca Propyl - białko zniknęło. Co może usunąć krwinki czerwone i ciśnienie?

Zacznij od odżywiania. Natychmiast ogranicz sól do 3,0 gramów dziennie; zacznij odstawać od mięsa, jaj, twarogu.

Jedz 2 razy w tygodniu ryby morskie lub owoce morza. Głównym źródłem białka dla ciebie powinno być warzywo. Istnieje opinia, że ​​lepiej jest preferować zwierzęta, ale jest też doświadczenie, które mówi odwrotnie. Im więcej oszczędzasz nerki, tym dłużej będą trwać! Zioła powinny być spożywane bez przerwy, z długimi przerwami po 2 miesięcznych kursach. Dzisiaj są takie zioła:

Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 200,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 200,0 ml. Pić 70,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

Kontrola OAM - dokładnie 2 tygodnie od rozpoczęcia kolekcji!

Gotowy pomóc, Sergey! DOBRY SZCZĘŚCIE i przed komunikacją!

05/07/18 Tayana

Dzień dobry, cieszę się, że mogę poznać status twojej strony, gdzie jest tak wiele przydatnych informacji, dziękuję za twoją pracę i uwagę. Chciałbym otrzymać twoje zalecenia dotyczące leczenia ziołami, naturalnymi lekami.

Mam 36 lat, miałem problemy zdrowotne od dzieciństwa, często miałem przeziębienie, zapalenie oskrzeli, zapalenie migdałków, zapalenie zatok, słabą odporność, także zapalenie żołądka od wczesnego wieku (regularne zaostrzenia wiosna / jesień) dvp (nie lubię tłustych, słodkich) od dzieciństwa, kilka razy było ostre zapalenie trzustki ( zatrzymane bez spay i cerucus), bardzo bolesne okresy od 15 roku życia do chwili obecnej (rozpoczęte w wieku 13 lat, cykl jest regularny, od ponad 10 lat występują torbiele jajnikowe endometrioidalne 2-3 cm, nie rosną, macica jest normalna) analizy hormonów płciowych, tarczycy iw młodości i teraz normalny; przewlekłe odmiedniczkowe zapalenie nerek od 20 lat, dużo moczu (przez USG) jest zawsze normalne, nawet na tle zaostrzeń. Zawsze zwracała się do lekarzy na czas, ale w swoim doświadczeniu doszła do wniosku, że klasyczna terapia medyczna nie leczy chorób przewlekłych, a jedynie pomaga w powstrzymaniu ostrych stanów, a następnie trzeba szukać siebie, szukać tego, co jest blisko ciała, naturalnych środków. Próbami i błędami zbierano zioła (powszechnie dostępne). Mięta pomagała w niestrawności, nudnościach, leczeniu zapalenia żołądka rumiankiem, Tysselchechnik, babki, ciężkości w prawym hipochondrium - Gorzki: nieśmiertelnik, futro, ból nerek - Husky, problemy z gardłem, nos z nosem, Nieśmiertelny, Futro, ból w nerkach - Husky. mycie, immunitet pomógł podnieść Sabelnika. Piję wiele ziół takich jak herbata przez cały rok z krótkimi przerwami, ale zauważyłem, że ciało przyzwyczaiło się do gromadzenia i już tracą swoją początkową skuteczność, nawet jeśli są pijani z przerwami.

Obecnie martwię się o trzy problemy:

pierwsza to alergia letnia z ostatnich 7 lat, objawiająca się pokrzywką na skórze, która zamienia się w wyprysk, początek gorącej suchej pogody, któremu towarzyszy ciepło wewnętrzne, pieczenie skóry, swędzenie, ogólnie znosi ciepło / otwarte słońce (skóra zaczyna piec) dermatolodzy od wczesnych lat byli leczeni lekami przeciwhistaminowymi (pigułki, maści, mówcy), sorbenty, efekt jest słaby, zeszłego lata była straszna wysypka (dłonie, stopy) swędzenie, pieczenie, gojenie się przez długi czas, pigmentacja była długa, przez całe lato w zamkniętych ubraniach, teraz jestem ostrożny latem ( rozpoczęliśmy tydzień po południu ponad 30) Pojawiają się pierwsze objawy, rozumiem, że źródłem problemu jest prawdopodobnie przewód pokarmowy, ale w tym przypadku moje zwykłe zioła mi nie pomagają. Wielokrotnie testowany na kompleks wątrobowy (normalny) nieznacznie zwiększony poziom cholesterolu i trójglicerydów.

Drugim problemem jest prawa nerka, w ciągu ostatnich 5 lat, częste nasilenia: dokuczliwe bóle, ogólne osłabienie, letarg, a czasem gorączka niskiej jakości, pomimo faktu, że piłem przez kursy od 2 lat (byłem testowany eksperymentalnie): Orthosiphon Birch Birch plus wyciąg z apteki Marena (razem z Sabelnikiem pomogły pozbyć się bólów w stawach dłoni, kolan, poranny obrzęk zniknął), wielokrotnie testowała nerki i Revmokompleks, wszystkie wskaźniki były normalne. Ogólne badania krwi i moczu były zawsze normalne. ciśnienie jest często niższe (moja stawka wynosi od 100 do 70). Od kilku lat na tle problemów z nerkami pojawiają się okresowe bóle serca, jak gdyby nie było wystarczającej ilości powietrza, osłabienie (prawdopodobnie z powodu częstego stosowania ziół moczopędnych), EKG w granicach normy wiekowej, USG serca jest normalne.

Trzeci problem: ginekologiczne torbiele endometriotyczne, ich wiek wynosi 10-12 lat, nie rosną), miesiączka jest bardzo bolesna od 15 roku życia (ciężkie osłabienie, skurcze mięśni łydek, po mięśniach drgawek są bardzo obolałe podczas chodzenia, występują łagodne żylaki, skurcze brzucha, ból pleców, ciężkie nudności, wymioty), dni menstruacyjne 3-4 dni, ostatnie kilka cykli przez 3 dni, umiarkowana utrata krwi, dokuczliwe bóle pojawiły się nie tylko podczas miesiączki, ale także w środku cyklu, biorę nimemesil ze skurczów, jeśli wstrzyknięcie diklofenaku jest bardzo złe, cykl 27-28 dni, ostatnie kilka lat libido w tse OM obniżona. Ciąża, aborcja nie była. Ginekolodzy przepisali OK, ale nie mogłem ich tolerować (nudności, biegunka, ból głowy) w przypadku operacji (laparoskopia) nie zgadzały się, ponadto plamy pigmentacyjne na twarzy pojawiły się na tle OK. Najnowszy test hormonalny (jesień 2017) to norma. Około 4 lata temu wzięła Czerwoną Pędzelkę, przez długi czas nie miała wpływu na przebieg miesiączki i bolesne objawy, dlatego już jej nie brała.

Chciałbym wybrać naturalny zabieg zmniejszający skurcze, zrosty. Przez 20 lat bolesnej miesiączki prawdopodobnie piłem już kilogramy leków przeciwbólowych, rozumiem, że nie leczą, a jedynie zmniejszają ból, ale jednocześnie powodują szkody dla innych narządów.

Prowadzę aktywny tryb życia, często odwiedzam plener, zachowuję zdrową żywność (warzywa, owoce, chude mięso, ryby, mleczna dieta) moja waga jest stabilna: od mojej młodości około 65 kg z wysokością 170, nie palę, wcale nie piję alkoholu (nigdy nie zostałem wyciągnięty) Śpię co najmniej 8 godzin, mój nastrój jest ogólnie normalny, często byłem wcześniej przygnębiony (nauczyłem się tolerować problemy z wiekiem, chociaż moja temperament jest krótkotrwały i niestabilny)

Naprawdę mam nadzieję na twoje fachowe porady i zalecenia.

Dzień dobry, Tayana!

Uważnie przeczytałem, mam nadzieję, że zrozumiałem problem. Są to zaburzenia hormonalne i przewlekły proces zapalny w przydatkach.

Jeśli mogę, jako monolog odpowiedzi, dam ci mały program na pierwsze 1,5-2 miesiące.

25,0 g szklanki pokruszonego owocu Vitex i 25,0 g suchego ziela Echinacea purpure zalać 500,0 ml wódki lub brandy i pozostawić na trzy tygodnie w ciemnym miejscu, od czasu do czasu wstrząsając. Odcedzić i wypić 1 łyżeczkę. dwa do trzech razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Kurs trwa 30 dni i tygodniową przerwę, a następnie jeszcze dwa kursy.

Podczas przygotowywania nalewki można rozpocząć przyjmowanie cyklodynonu

Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

2.1 Komora łąki. Dodaj do kolekcji ziół przed zmieszaniem 5 dni przed miesiączką i usuń - po 1 dniu po ich zakończeniu.

Ustaw doodbytniczo, co drugi dzień, 1 świecę w nocy. Kurs-12 świec i przejdź do trybu wsparcia, 2 razy w tygodniu przez kolejny 1 miesiąc.

Z życzeniami sukcesu i dobrego nastroju, przed komunikacją!

05/01/18 Julia

Witaj, Julio Evgenievna! Mam problem z lewym nadnerczem - pierwotnym hiperaldosteronizmem. Wymiary wynoszą 22,5 na 19,5. Akceptuję ten veroshpiron, potem inspra na 50mg. Nie decyduję o operacji. ciśnienie 140/90, 160/100. Ponadto mam wiele owrzodzeń: erozyjne zapalenie żołądka i dwunastnicy, zapalenie trzustki, naczyniak wątroby, kamienie żółciowe, torbiel nerki. Z analizami, nie z progami. Najczęściej z AST, Alt, fosfatazą alkaliczną, Gg, wysokim poziomem cholesterolu - 6.8. 5 lat temu poddano ją operacji - rak lewej piersi z usunięciem węzłów chłonnych, resekcja sektorowa, zwłóknienie wątroby i przewlekłe zapalenie wątroby poddano badaniu ultrasonograficznemu. Zapalenie wątroby nie było chore, nie pij, nie pal. Po zabiegu i tylko leczony. Proszę doradzić, czy można sobie poradzić z tymi owrzodzeniami, biorąc zioła?

I myślę, że zioła są jedynym wyjściem - przed operacją.

Ciśnienie Capoten zostanie zmniejszone przez Capoten lub Physiotens; małe kamienie żółciowe nie są niebezpieczne, dopóki się nie poruszą. zwłóknienie - konieczne jest okresowe picie enzymów (Wobenzym), czopka doodbytniczego Longidase. erozja w żołądku, dieta i regeneracja przez zioła. Teraz i zacznij:

100,0 g pokruszonego korzenia Klopogon zalać 500,0 ml 70% alkoholu lub farmaceutycznego Gerbotonu i nalegać na 15 dni, okresowo wstrząsając. Odcedź i pij 30 kropli 3 razy dziennie po posiłkach. Kurs trwa 30 dni, przerwa 7 dni i kurs się powtarza. Trzymaj co najmniej 3 kursy.

Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

3. Posiłek ostu ostu. Jedz 1 łyżeczkę. 3-4 razy dziennie, myjąc go 2 łykami ciepłej wody. Jak dotąd kurs trwa 1 miesiąc.

Reszta to dieta, odżywianie, leki moczopędne, decydujemy po drodze.

Przed komunikacją, Julia, z dniem zwycięstwa! :-)

04/28/18 Elena

Rok temu zdiagnozowano u mnie dolichokolon, polipy odbytnicy wymagające usunięcia endoskopowego. Diagnoza: przewlekłe przewlekłe zaparcia, poprzedzone zaparciem przez wiele lat. Rano nie mam czasu, wieczorem męczę się. Rok temu, po konsultacji z gastroenterologiem, krzesło zaczęło się poprawiać. Ale to nie zawsze działa. Czasami są awarie. Od wielu lat piję noliprel z powodu wysokiego ciśnienia krwi. Mam płyn w moim osierdziu. Niewystarczająca waga. Mam 63 lata. Dużo się ruszam. Nie mam czasu siedzieć. Ponadto sześć miesięcy temu moja macica zaczęła wypadać. To znaczy a przedtem pominięto przednią ścianę. Jedzenie duszone warzywa, owoce, chleb żytnio-pszenny kiełkują bez mąki, ale z drożdżami, gotowaną rybą, owsianką owsianą na wodzie, odrobiną masła, oliwą, produktami mlecznymi, kawą. Taka dieta i odżywianie tego samego ranka spowodowały dostosowanie fotela. Dzisiaj ginekolog dowiedział się, że na moczowodzie jest też polip. W moczu candida. Nagrane do urologa. Mam też „nisko leżący woreczek żółciowy” z powodu niewystarczającej masy ciała.

Jeśli możesz, drogi doktorze, pomóż mi z radą i receptą, będę ci bardzo wdzięczny!

Dzień dobry, Elena!

Jedzenie słabo. Konieczne jest przyspieszenie czasu przejścia żywności na dużą odległość.

Przyczynią się do tego pedagogiczne i energetyczne zioła, które NIE wpływają na ciśnienie.

W związku z hydropericardium zalecam stosowanie ziół moczopędnych i obserwowanie stężenia potasu i sodu w surowicy - zwłaszcza jeśli nie pije Panangin lub Asparkam. I może konieczne jest zastąpienie Noliprela bardziej nowoczesnym środkiem.

Najważniejsze dla ciebie, najwyraźniej WSZYSTKO?

1. Ciśnienie i stymulacja trawienia

-2 łyżki rozdrobnionych nasion zalać 0,5 litra wódki, nalegać 2 tygodnie w ciemnym miejscu, okresowo wstrząsając, przecedzić. Weźcie absolutnie kroplę po kropli! Zacznij od 2 kropli 3 razy dziennie i dodając kroplę po kropli codziennie, przynieś 20 kropli 2-3 razy dziennie, kontynuuj przez kolejny tydzień, zrób sobie przerwę 10-14 dni Dawka kroplomierzem rozcieńczyć do 1 łyżki. woda. Kursy powtarzane w razie potrzeby. Uważaj na ciśnienie.

Małe dawki Mordovnika (10 kropli, 2 razy dziennie) zwiększają ciśnienie, mniejsze (20 kropli) niższe.

A Mordovnik uwolni cię od zaparć dzięki wysokokalorycznej diecie, której potrzebujesz!

2. Eliminacja polipów: proszek Vetom 2, długi

Jedz 1 łyżeczkę. 3-4 razy dziennie. Cykl co najmniej 1 miesiąc. Przerwij 10 dni i powtórz trzy razy.

Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs od 1,5-2 miesięcy

3. Matka - jeśli nie ma pleśniawki, nie krępuj się i umieść królewski pierścień! Chociaż wynik operacji (zaciśnięcie mięśni dna miednicy).

DOBRY SZCZĘŚCIE i przed komunikacją!

04/26/18 Elena

Droga, Julio, cześć! Mam 33 lata. Apeluję do was z prośbą o pomoc w leczeniu żylaków miednicy. Bardzo silny ból brzucha, przypominający „ginekologiczny”. Zadzwoń do nich, myślę, że zrozumiesz. Bóle są praktycznie stałe, wyniszczające, po prostu, czasami tak poważne, że dają się nogom, dolnej części pleców. Czasami stają się nieco słabsze, zazwyczaj rano, po tym, jak są w pozycji leżącej, ból jest tolerowany przez kilka dni. Ale częściej, przez około godzinę, kiedy wstaję, możesz wspiąć się na ściany bólu. Wzmocniony po wypróżnieniu. Torturowany już. Po umówieniu się, ginekolog wziął detralex przez 1,5 miesiąca, ale niestety nie było rezultatu. Detraleks Rosyjska produkcja, według opinii bardzo niewiele osób pomaga. Tydzień temu przeszedłem na Phlebodia 600. Nadal pokładam wielkie nadzieje w leczeniu ziołami. Przeczytaj recenzje, wielu pomaga radzić sobie z żylakami. Wielokrotnie badany, nie wykryto patologii ginekologicznej, nie wykryto STI. Chcę opisać inny problem z pęcherzem, prawdopodobnie spowodowany żylakami. Jeśli ból „ginekologiczny” przynajmniej czasami łagodzi, ból w moczu jest stały, bardzo silny. Uczucie, że chcę iść do toalety, również nie ustępuje, i pojawia się gdzieś w szyi moczu lub w cewce moczowej. Rzadko, ale wciąż się zdarza, istnieją imperatywne pragnienia, uczucie, że mocz jest pełny, ale w rzeczywistości nie. Z powodu częstych wizyt w toalecie objętość moczu zmniejszyła się. Przy oddawaniu moczu nie mogę nawet opisać, co w tym samym czasie, jak boli w cewce moczowej, w kroczu, w moczu. W pierwszych minutach po oddaniu moczu wzrasta ból w moczu. Ciągle przebija się jak igły w łonie i kroczu. Po prostu nie można żyć, jest dzień i noc, nie można znaleźć miejsca, w którym mógłby zasnąć. A to wszystko przez 8 lat z początkowo wszystkimi dobrymi testami moczu, uprawami. Cystoskopia nadal wykazuje stan zapalny w obszarze trójkąta. Niektórzy urologowie zdiagnozowali śródmiąższowe zapalenie pęcherza moczowego, OAB, inni twierdzili, że IC nie jest, napisano przewlekłe zapalenie pęcherza, czasami zapalenie pęcherza moczowego było specyficzne, inni mówili, że nie ma patologii urologicznej, szukaj czegoś innego. Wypił kilka antybiotyków, nie podano wyniku wlewu kolargolu. To tylko pogorszyło sytuację. Niektórzy lekarze przepisują antybiotyki, inni twierdzą, że nie ma powodu, ponieważ testy są normalne. Z powodu żylaków, tego lub w ogóle, istnieje oddzielne zapalenie w warstwie podśluzówkowej i mięśniowej moczu, więc nie jest jasne. Ale

Objawy IC są jasne. Doradzić coś w leczeniu zapalenia pęcherza moczowego. Naprawdę czekam na twoją pomoc. Z góry dziękuję.

Przepraszam Ale nie jesteś typowy dla bólu VRVMT, wydaje się, że występuje zakrzepowe zapalenie żył. Myślę, że należy to pilnie wyjaśnić za pomocą ultradźwięków naczyń miednicy.

Na razie takie środki pomogą:

1. Rajstopy przeciwżylakowe - nosić stale

2. Poranny bieg lub bieg na miejscu; rower treningowy. To jest ściśle i koniecznie!

Ale przy braku zakrzepicy żył

3. Dodaj do nalewki Lomonosovia Phlebodia Kirkazon

1 łyżeczka posiekane zioła zalać 150,0 ml wódki, nalegać 7 dni w ciemnym miejscu, od czasu do czasu drżąc, przecedzić. Pij 20 kropli 3 razy dziennie. Kurs trwa 3 tygodnie.

4. Czopki doodbytnicze Troksevazin na przemian z kąpielami siedzącymi:

5. Wanny do siedzenia

-50,0 g posiekanych ziół wlać 0,5 litra wrzącej wody nie chłodzi się w termosie, nalegaj 4 godziny i odcedź. Wlać do miski wodą 36-037 stopni i usiąść na 15 minut.

6. Zbieranie ziół do picia

Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs 1-1,5 miesięcy, zmiana ziół.

Powodzenia dla nas, czekając na pierwsze wyniki!

04/26/18 Irina

Mój mąż ma niską hemoglobinę (93 g / l), podczas gdy my odkrywamy przyczyny, a jego nogi są bardzo spuchnięte. Próbowali zmagać się z obrzękami, przyjmując wywar Sporyosh, ciśnienie zaczęło spadać (do 90 przez 60, puls 56, 59). Jakie zioła mogą usunąć obrzęk, bez gwałtownego spadku ciśnienia? Z góry dziękuję za pomoc.

obrzęk nóg wieczorem, wyraźny znak niewydolności serca, a to nie jest żart. Jeśli są trwałe i połączone z niedokrwistością, nie można wykluczyć patologii nerek.

Jeśli występuje nieznaczne zażółcenie skóry, przyczyną może być wzrost wątroby.

Nie możemy wykluczyć naruszenia odpływu przez żyły kończyn w wyniku guza miednicy.

W każdym razie musisz obejrzeć to minimum:

USG narządów miednicy i żołądka, EKG, utajone odchody krwi, mocz według Nechyporenko, ferrytyna w surowicy, bilirubiny

1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia i wlać do butelki termosu na godzinę. Przeciągnij, ściśnij.

Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Anuluj po 7 dniach.

2. Ogranicz wysiłek fizyczny, ilość płynu do picia do minimum (aby ugasić pragnienie) i sól do 2,0 gramów dziennie.

Być może to wystarczy.

29.03.18 Aina

Mam 52 lata, mam zapalenie osierdzia o niejasnej etiologii, po tym, jak odwiedziłem moskiewskie centra, zostałem przebadany w St. Petersburg Research Institute. Wszystkie infekcje zostały wykluczone, dokonano diagnozy zapalenia osierdzia nieznanych bakterii. nie ma obrzęku, nie ma nagromadzenia płynu osierdziowego. Do 800 mg. 3 razy nie udało się przebić. Twoja rada dla ziół? Jestem hipotonistką.

Dobrze, że gruźlica została wykluczona, a jednak przyczyny należy szukać dalej! Nie chcę cię denerwować, ale może to być atak reumatyczny i inna kolagenoza, a nawet nieznany pasożyt w postaci larwalnej i proces onkologiczny z przerzutami do osierdzia.

- 50,0 g rozdrobnionego korzenia Kupeny zalać 500,0 ml 70% alkoholu lub farmaceutycznego Gerbotonu i nalegać na 20 dni. Pij 20 kropli rano i po południu, przed posiłkami, z obowiązkowym warunkiem, aby spuścić wodę do 100,0 wody, lub napar.

Podczas przygotowywania nalewki wypij rosół z Cupeny:

- 1 łyżka. l pokruszone suche kłącza zalać 200,0 ml wody i gotować na małym ogniu przez 7 minut. Usuń i nalegaj na 1 godzinę. Wypij 1-2 łyżki. 3-4 razy dziennie. Kurs trwa dokładnie 3 tygodnie, przerwa 7 dni i powtórzenie.

Trawa jest trująca, dawka nie przekracza!

Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 200,0 ml. Pić 70,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs trwa 3 tygodnie.

3. Ostro ogranicz ilość płynu w napoju i jedzeniu (zupa, ozdoba); sól należy zastąpić chlorkiem potasu (alternatywa dla soli).

Proszę przesłać opis wysięku w liście (mikroskopia, nie bacoza).

Przed komunikacją, droga Aino, czekam.

29.03.18 Liana

Bardzo się cieszę, że opiekujesz się mamą. Ale taka presja kryzysowa w dowolnym momencie może doprowadzić do katastrofy naczyniowej! Mam nadzieję, że rozumiesz, który. Ortosifon w „smutnej samotności” NIE zmniejszy presji, twoja matka musi połączyć narkotyki i zioła. Na przykład:

Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, z codzienną kontrolą ciśnienia; zmiana ziół.

2. Przygotowania powinny być wybierane przez innych, jeśli przepisane nie działają, a to jest najważniejsze.

3. Optymalizacja stylu życia i odżywiania jest drugim warunkiem normalizacji ciśnienia.

Urolesan: instrukcje użytkowania

Furagin: instrukcje użytkowania